USA versloeg Australië bij de wereldkampioenschap van vrouwen dankzij de magie van Megan Rapinoe

De zogenaamde Doodgroep lijkt erop dat het vroeger maandag de groep zou kunnen zijn om verwachtingen te verdedigen. Maar de magie van Megan Rapinoe op de vleugel droeg de Amerikanen naar de overwinning en stak de Australische streefdoel om het No2-team in de wereld te verstoren.

Het was een evenaardige affaire in de eerste helft waarbij de ploegen de pauze binnengaan Rapinoe hielp in de typische Amerikaanse mode een tweede opwinding in de typische VS-mode om een ​​3-1 over Australië voor 31.148 fans te winnen. Minuut met het spel klaar op 1-1. Rapinoe verzamelde een lange schop van keeper Hope Solo en gleed het naar Sydney Leroux uit, die de bal in het midden van de doos gleed. Wachtend en ongemarkeerd was Press, die haar eerste keer in het net plaatste.Rapinoe heeft kort daarna de killerblauw toegepast: in de 78ste minuut verzamelde ze een slechte giveaway in het middenveld, brak de ploeg af, knipte de verdediging af en eindigde met een schot dat van de verre post ging. De wereldkampioenschap van de wereld: USA tegen Australië – in de foto’s Lees meer

“Het was een beetje schokkend voor ons, vooral de eerste 30 minuten,” zei Rapinoe. ‘Maar drie punten. Dat is wat het belangrijkst is, vooral in deze groep die een beetje raar vormt. ‘

Het scoutrapport van de VS, die in het spel centraal staat rond de snelheid van Australië en de Matildas, heeft het zeker tot hun voordeel gebruikt, waardoor de Amerikanen herhaaldelijk op tegenaanval.

De Aussies breken door in de 23e minuut met Michelle Heyman die de bal naar een wijd open Lisa De Vanna op de rechterkant van de doos liet.De US-backers, die in de aanval naar voren waren geduwd, werden uit de positie gevangen en de bal op de balie achtervolgd.

De scoreline flatteerde de Amerikanen, vooral in het licht van vroege strijdingen Dicht bij de Amerikanen die 11 schoten opnemen naar Australië’s negen. Beiden hadden zes op het doel.

“We hebben gezegd dat we bij hen zouden komen en aanvallen, niet laten Amerika het spel dicteren, en dat hebben we gedaan”, zegt de Australische coach Alen Stajcic. “De spelers hadden veel geloof dat ze vandaag konden winnen en je kon het in de eerste helft zien.” De Amerikanen keek vroeg in de aanval flink aan, waardoor de bal snel overliep, omdat de Australiërs de kans kregen na kans. Maar een gelukkige afwijking van Rapinoe in de 12e minuut legde de VS vooruit en begon een verandering in momentum.Ze verzamelde een losse bal van een set stuk, verdedigde de verdediger en ontsloeg, met de schot ricocheting van Laura Alleway en langs een verkeerde voet Melissa Barbieri in de Aussie doel. USA tegen Australië: Wereldkampioenschap van Vrouwen 2015 – zoals het is gebeurd Lees Meer

Een minuut later behield Solo de leiding voor de Amerikanen met een duikpoging om een ​​hand op een volley te krijgen. Solo werd tweemaal in de eerste helft geroepen om duiken te redden, een keer de bal op de dwarsbalk te tikken en weg naar veiligheid.

“De hoop van Hope was enorm. Vooral de volley van het kruis, “zei Alex Morgan, die in de 13e minuut een staking van Samantha Kerr verwijst. “Ik weet niet of een andere doelman in de wereld dat zou redden.Dat was nogal geweldig om haar te zien redden onze stompen. ‘

Morgan, de Amerikaanse sterretje, was tegen maandag niet meer dan 100% geschikt, maar heeft net een paar dagen aan het team deelgenomen aan het team Eerder, volgens US Soccer, en speelde de laatste 10 minuten. Women’s World Cup: fansfoto’s van de overwinning van de VS over Australië Lees meer

Beide Rapinoe en Lauren Holiday werden gewaarschuwd, wat betekent dat ze een seconde halen Geel door de kwartfinales, zullen ze worden geschorst voor één wedstrijd.

Met dit resultaat nemen de Amerikanen alleen de eerste plaats in Groep D na één ronde wedstrijden en behouden ze een ongeslagen streep tegen Australië.In de 24 voorgaande vergaderingen tussen deze twee kanten, hadden de Amerikanen 22 gewonnen en tweemaal gebonden.

Groep D was eerder maandag op een wilde start gekomen met onderdog Nigeria, die twee keer terugkomt met Zweden.