Η Βουδαπέστη φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες Όπως οι Τσεχοσλοβάκοι

Βουδαπέστη προτίθεται να υποβάλει προσφορά για να φιλοξενήσει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες για το έτος 2024, επομένως θα συμπληρώσει το υπάρχον υποψήφιο της Βοστώνης, του Αμβούργου και της Ρώμης, για το διαγωνισμό επιθυμεί να παρέμβει στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις.

“Η Βουδαπέστη και η Ουγγαρία είναι έτοιμα να ανταγωνιστούν για την οργάνωση. Και έχουν μια καλή ευκαιρία να κερδίσει «, δήλωσε ο Δήμαρχος István Tarlós, προσθέτοντας ότι όλοι θα ψηφίσουν για το δημοτικό συμβούλιο στις 23 Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός Viktor Orban έχει ενεργήσει στη Λωζάνη με τον επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και υποσχέθηκε ότι αν η υποψηφιότητα στηρίξει την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όχι εναντίον της. Ωστόσο, η επιτροπή αυτή ζητά πρώτα να διεξαχθεί μελέτη σχετικά με τη σκοπιμότητα της δράσης.

Η Βουδαπέστη έχει χρόνο να υποβάλει αίτηση μέχρι τις 15.υποδοχής Σεπτέμβριος τους Ολυμπιακούς Αγώνες για το έτος 2024 θα επιλεγούν κατά τη σύνοδο της ΔΟΕ στη Λίμα το 2017.

Αυτό σας θυμίζει κάτι; Μια παρόμοια κατάσταση συνέβη το 2007 στην Πράγα. Το έργο της Ολυμπιακής Πράγα, η πόλη έτρεξε το παιχνίδι το 2016 (που αποκλείστηκε στον προκριματικό γύρο) και δεν είχε συμβεί το ανακοίνωσε την υποψηφιότητά για τους 1χβετ αγώνες το 2020. Μόνο αμήχανση παρέμεινε από τα κακά επενδυμένα χρήματα. Σύμφωνα με τον δικαστή ήρθε το κόστος του όλου έργου σε εβδομήντα εκατομμύρια, λένε οι επικριτές θα πρέπει να είναι εκατό εκατομμύρια.

Υποψηφιότητα τερματισμό της κατοχής

Για πρώτη φορά, ωστόσο, θεωρούν την Πράγα για να φιλοξενήσει τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1968, και ήταν πολύ πιο ενθουσιασμό .Κατά τη στιγμή της Άνοιξης της Πράγας, προώθησε την ιδέα του να πάρει παιχνίδια το 1980 την ηγεσία της Τσεχοσλοβακίας Ολυμπιακή Επιτροπή με επικεφαλής τον Πρόεδρο Emanuel Bosak, δημόσιες ακόμη αρχίσει να αποσύρει τα χρήματα. Αλλά όλη η ευφορία που έληξε την κατάληψη Αύγουστο από τα στρατεύματα του Συμφώνου της Βαρσοβίας και την ιδέα των απαιτούμενων Μόσχας, αν και είχε την ευλογία της Πράγας.

Πράγα, όμως, δεν ήταν η πρώτη πρωτεύουσες του πρώην ανατολικού μπλοκ, ο οποίος έτρεξε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σκέφτηκε τη Βουδαπέστη το 1960, αλλά δεν κατάφερε να επιτύχει τις εκλογές τον Ιούνιο του 1955. Για ένα έτος και μισό, οι σοβιετικές δεξαμενές αιματηρήσαν την ουγγρική εξέγερση κατά της κομμουνιστικής δικτατορίας.

σοβιετικά άρματα μάχης και μποϊκοτάζ

Και όταν η πολιτική ασχολούνται με το άθλημα περισσότερο;Πριν από τα παιχνίδια στη Μόσχα το 1980, η πρώτη από μια σοσιαλιστική χώρα, τα σοβιετικά τανκς πήγε το Δεκέμβριο του 1979 να παρέμβει στο Αφγανιστάν. Ποια είναι αντίθετη με τον Ολυμπιακό Χάρτη και η αντίδραση stoiximan στοιχημα ήταν ένα μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων από τις ΗΠΑ και άλλες 60 χώρες.

Στα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν από αντίποινα, η οποία επηρέασε και Τσεχοσλοβακίας αθλητών, η επίσημη αιτία του αποκλεισμού ήταν «ανεπαρκής για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των αθλητών.» Μόνο η οργή και τα δάκρυα παρέμειναν. Από τις χώρες υποτελείς δεν υπακούει στη Μόσχα μόνο στη Ρουμανία, της οποίας οι αθλητές στο Λος Άντζελες δεν βλάπτει κανέναν.

…και στη συνέχεια άρχισε τα γυρίσματα

Τα παιχνίδια το 1992 και Το 1996 εξακολουθούσε να ενδιαφέρεται για το σοσιαλιστικό Βελιγράδι εκείνη την εποχή, αλλά στις εκλογές δεν απέτυχε ποτέ.Οι ψηφοφόροι μπορεί τελικά συνεχάρη – το 1991 ξεκίνησε η πρώτη στην Κροατία αιματηρές συγκρούσεις νωρίς και έκαψαν τον εμφύλιο πόλεμο στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

Ο κατάλογος των χειμερινών αγώνων στις πρώην χώρες του ανατολικού μπλοκ είναι επίσης μέτριος. Το 1984 οργάνωσε το Σεράγεβο και αθλητές θυμούνται ακόμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις βοσνιακές λόφους στο λαμπρό – ακόμα πιο θλιβερό είναι η μοίρα που συνάντησε την πόλη κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ του 1992 και του 1995 Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι είναι ακόμα φρέσκο ​​- και αυτό έχει τη σκιά του κατά τη διάρκεια της για τα γυρίσματα στην Ουκρανία…

θα πρέπει επίσης υποστηρίζει

Μια άλλη υποψηφιότητα τελείωσε άσχημα.Αυτό ισχύει για Σόφια (που Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 και του 2014), Σότσι (2002), Πόπραντ και Ζακοπάνε (2006) και η ήδη zmátořeném Σεράγεβο (2010), πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, έτσι ώστε όλο και περισσότερο μοιάζουν με τα ερείπια.

Είναι σαφές ότι οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ να βιάζεται υποψηφιότητα. Και αν ναι, είναι απλά πάρα πολύ απέτυχε ή μη. «Στο παρελθόν, ήταν της Ανατολικής Ευρώπης κρίσιμο να αξιοποιήσει ό, τι οι Σοβιετικοί – η ανάγκη για εξομάλυνση των σχέσεων με τη Γιουγκοσλαβία υποστηρίζεται Σεράγεβο το 1984», δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Τσεχίας και ιστορικός Frantisek Kolar.

«Επιπλέον, στην δεκαετία του εξήντα άρχισε να μιλά όλες τις ισχυρές χορηγούς, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για τις μικρές χώρες, και λίγο αργότερα ένα τηλεοπτικό σταθμό.Η Adidas προήγαγε παιχνίδια στο Μεξικό το 1968, όπου έπρεπε να περάσει, ή οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Κίνα. Θα μπορούσαν να υπάρξουν παιχνίδια κατά τα έτη 2000 και 2004, αλλά οι φαινομενικά ασήμαντες αποφάσεις έγιναν – οι Κινέζοι δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν εάν το Πεκίνο ή η Σαγκάη “πλησιάζει. Πώς θα οδηγήσει η Βουδαπέστη;