“Barcelona” behøvede ikke kun en ny træner

“Barcelona” behøvede ikke kun en ny træner, hele holdet havde brug for en opdatering. Nogle af helterne fra den herlige Kruffoff otteårige forlod holdet, andre blev gamle. Umiddelbart 15 spillere forlod klubben i sommeren nittenoghalvtreds. Dybest set var disse reservister, som ikke skinnede i bunden. Men blandt de ekstra spillere blev kendt, som ifølge Robson ikke opfylde de nye krav – George Hadzhi, Meho Kodro, Thomas Christiansen og søn af tidligere træner Zhordi Kruiff. Afsked med sidstnævnte var en af de faktorer, der har oprettet en del af fansene mod nye træner – sige, fejer alt der er tilbage fra sin forgænger, selv hans søn ikke fortryde. Men fodboldspiller Cruyff Jr. var ganske almindelig, så Robson er let at forstå.

Den 96:e år af hævn tjene resultater Bosman – nu EU-borgere ikke anses legionærer og kunne bestå af mindst polkomandy udlændinge. Derfor var Robson mere fri i udvælgelsen af kadre end sin forgænger. Derudover opfyldte ledelsen af klubben næsten alle englændernes anmodninger – kun Alan Shearer brød. Robson deltog personligt i udvælgelsen af nytilkomne, hjalp forbindelsen i Portugal og Holland. Så fra Portugal kom målvagten Vitor Bahia, den centrale forsvarer Fernando Cote og flank midtbanespiller Luis Figo. Tenerife købte den bedste snigskytte eksempler 95/96 naturaliseret argentinske Juan Antonio Pizzi. Fra “Real”, og det er alvorligt, kom midtbanespiller Luis Enrique. Forsvarets centrum blev styrket af den mest erfarne franskmand Laurent Blanc, der vandt mesterskabet i sit land med “Auxerre”. Købt i Santos, den bedste spiller i det brasilianske mesterskab – tunge angriber Giovanni. Til glæde for fansen, Christo Stoichkov, kom favorit “Camp Nou”, som ikke fandt sig i “Parma”, tilbage. Men den vigtigste succes på overførselsmarkedet var erhvervelsen af verdensstjernen i verdens fodbold – den 20-årige brasilianske angriber Ronaldo. Nu havde Robson et meget stærkt hold fra dette meget anstændige sæt spillere på kort tid.

Vitor Bahia, det første nummer af det portugisiske landshold, bosatte sig i portene. Forsvaret var sammensat af Gheorghe Popescu, Laurent Blanc, Fernando Coutu. Enhver af dem kunne erstatte Abelardo. Albert Ferrer og Sergi var ansvarlige for flankerne, henholdsvis højre og venstre. I basen handlede Josep Guardiola og Miguel Angel Nadal eller Ivan De La Peña, som også var knyttet til basen af Cruyff. Luis Figo og Luis Enrique blev brugt som flankerende angribere, de var klar til at erstatte brødrene Oscar og Roher Garcia. Den vigtigste slående kraft var selvfølgelig Ronaldo, men i så fald kunne virksomheden have lavet ham Pizzi, Giovanni eller Stoichkov.