Brisbane Roar reddingspunt in gelijkspel tegen Newcastle Jets

Een week na het opschudden van een andere titelstrijdlustigen, Melbourne City, dreigden de Jets door te gaan met hun gigantische moordaanslagen, waarbij ze sprongen om een ​​2-1 voorsprong te nemen na een vroeg doelpunt te hebben behaald in een eerste half vol actie, waarin penalty’s te zien waren einde.Friday Focus: terug naar de toekomst voor David Carney en Sydney FC Lees meer

Maar een gelukkige deflatie halverwege de tweede helft bewees het Roar-ticket terug in de wedstrijd, hoewel ze tevreden moeten zijn met een deel van de buit als de kant van Scott Miller kon standhouden door hun furieuze zoektocht naar een winnaar.

Het resultaat plaatst de Roar tijdelijk één punt vrij op de top van de A-liga-ladder, vóór Western Sydney, die favoriet is om Wellington thuis te verslaan op zondag, terwijl een gelijkspel weinig doet voor Newcastle’s schijnfinale hoopt.

Brisbane tekende het eerste bloed slechts vijf minuten erin, scheidsrechter Kris Griffiths-Jones wees naar de plek na Jets verdediger Nicholas Cowburn’s onhandige uitdaging op Bra ndon Borrello.

De gloeiend hete Jamie Maclaren nam de strafschop en hoewel zijn eerste poging werd gered door een uitvallende Mark Birighitti, schoot hij zijn opvolger in het dak van het net voor zijn elfde doelpunt van de seizoen.

Maar 10 minuten later sloegen de bezoekers terug, toen Enver Alivodic de beste van zijn marker Corey Brown kreeg en een verleidelijk kruis in de doos gooide.

Mitch Cooper was in staat om contact maken met een snelle kop, de bal langs Michael Theo leiden om gelijk te maken.

Kort nadat de Jets voor waren en in bizarre omstandigheden.Niet in staat om een ​​Leonardo-kruis met zijn hoofd weg te knippen, zag Brown zich fit om te springen en stak zijn linkerarm uit om de bal te stoppen.

Griffiths-Jones aarzelde niet om de penalty toe te kennen en Milos Trifunovic naar behoren omgezet, overhandigend Newcastle een schok 2-1 lood.

Voor een tijd daarna bleken de Jets vrij comfortabel de maatregel van de Roar te hebben, maar de gastheren bleven werken, langzaam terugdraaid het impuls en uiteindelijk vastgepend één terug.

Met Newcastle teruggedraaid in verdediging, Corona gleed de bal breed in de 69e minuut naar veteraan Jade Noord, die had gebombardeerd om ondersteuning toe te voegen aan de aanvallende aanval van Brisbane.

Noord stuurde een een lage bal in de gevarenzone en hoewel hij geen teamgenoot vond, vond hij Alidovic, die probeerde het kruis te blokkeren, maar in plaats daarvan het in het net afbrak.

Beide partijen probeerden een winnaar en ging agonisingly dicht, met Mateo Poljak en Steve Lustica elk raken het houtwerk binnen een minuut van elkaar en Birighitti duiken om een ​​te redden laat Corona vrijschop, maar 2-2 was de manier waarop het eindigde.