Da han spillede til Everton

Lukaku er i brand

Da han spillede til Everton, blev han rost med forsigtighed og mindede om Mouras mistillid i Chelsea. En måned senere i “MJ” som du formulering “Lukaku – den øverste fremad”?

“Han kom til den rigtige tid for sig selv – i en god alder og med mange års erfaring” siger Mourinho om fremadretten, der scorede seks mål i seks kampe. Portugiserne roser ham, men han fortsætter med at kræve hyppigere spil på holdet, som spilleren allerede praktiserer.

Den belgiske bliver den ideelle angriber for Jose – til et kompetent valg af stilling og et kraftigt slag, tilføjede han dribling og skabte øjeblikke for partnere. Han kaster ikke kun bolden ud efter korset, men fremmer også den i stil med sidste års Zlatan, og at finde hovedsagelig på linjen, og ikke i udkastet, er hans fordel over svensken.

Der er en plan B

Spillere har mestret nye ideer i de to første runder mod Swansea og West Ham, og sikret mod lynet “Leicester”. “Devils” fra de første minutter tog spillet på sig selv, gik ikke glip af ved blot en stor chance ved deres port og skabte 11 indlysende scoring chancer med spillet og opnåede 2,1 xG.

I samme kamp løb de en modangrebsmodel, som nu er “Plan B”, hvis du skal presse modstanderens hastighed. Efter udgivelsen af Markus Rashford i stedet for Juan Mata ændrede holdet 4-2-3-1 til 4-3-3 uden en playmaker, men med to high-speed wingers. I sidste sæson sagde Jose, at han roterer disse to, afhængigt af modstandernes stil – spanieren holder bolden godt og skaber med beskyttelse, og englænderen – løber ind i straffesparket.

“Manchester United” udstedte en kraftig start. Og det er ikke bare det. Foto: SI, MUFC

Så udgangen af Jesse Lingard i stedet for Anthony Marcial er en erstatning for stillingen. Output fra Rashford i stedet for Mata er en overgang til en ny ordning.

Den anden formation er mere velegnet til Champions League, hvor en grand rival er lettere at fange en fejl i forsvar end at sidde i forsvaret for de engelske mellembønder. Jose havde ingen problemer med det, men nye ideer gjorde starten på sæsonens eksplosive og vil sandsynligvis give stabilitet i løbet af sæsonen.