Danny Welbeck tog bolden i den forkerte del af feltet og efter slagtilfælde gav han til Hector Belierin

Fuld nul. Selv fjernelsen hjalp ikke Arsenal score
Denis Markov – om Londons derby.

Vilde hastigheder

Danny Welbeck tog bolden i den forkerte del af feltet og efter slagtilfælde gav han til Hector Belierin. Bolden nåede ikke. “Chelsea” opsnappede overførslen af englænderen og lancerede et angreb, som endte med et slag over porten. I 10 sekunder efter afslutningen har Arsenal allerede forsvaret sig i deres eget straffespark. Dette er alt hvad du behøver at vide om hastigheden i Londons derby.

Fuld nul. Selv fjernelsen hjalp ikke Arsenal score
Foto: The Guardian, Chelsea, Mirror

Hold fra de første minutter blev båret fra den ene side til den anden. Ikke overraskende fik Victor Moses og Pedro smertefulde slag efter sammenstødene på farten. Blæse til låret er altid smertefuldt, men med den hastighed, som rivalerne har udviklet i dag, især.

Denne samme dynamik reddede kampen fra at falde ind i listen over skuffede og bevarede sin prestige. På resultattavlen nulpunkter, men fansen hoppede ofte op under farlige øjeblikke og så med fascination som hold på en skør hastighed spille i kombination og skitsere. Adrenalin under kampen var nok. Selv spørgsmålet opstod – hvordan reagerer de på noget i denne takt? Det var sejt.

Urealiserede øjeblikke

Fuld nul. Selv fjernelsen hjalp ikke Arsenal score
Foto: The Guardian, Chelsea, Mirror

“Arsenal” har samlet mange urealiserede øjeblikke, hvoraf spillere spillede på hovedet, mens Alexis Sanchez lo og sagde noget i hans øre til David Ospine. Vi er imidlertid vant til denne chilenske holdning til partnere.

Efter kampen har Gunners meget at tale om, og især om ubesvarede øjeblikke, og især når Ramsey ramte baren og Lacazette ramte det tomme mål med efterbehandling. Gæsterne kunne straffe ejerne to gange. Selv da Welbeck ikke lukkede Belierins baldakin.

Den samme situation var hos Chelsea. For eksempel, da Cesc Fabregas gav en branded longball og førte Pedro en-til-en med Petr Cech. Men spanieren, som ikke har afvist slag i et ben, har slået direkte i målmanden og slet ikke forsøgte at smide eller bryde igennem det.

Det er klart at ved sådanne hastigheder vil realiseringen af øjeblikke blive ramt. Spillere har ingen tid til at koncentrere sig om porten og evaluere situationen, først skal du bare være den første på bolden. For nylig om spillet i sådanne situationer sagde Alvaro Morata: “Engelsk fodbold er forskellig fra den, der spillede i Italien og Spanien. Her har du ikke meget tid til at tage et pas, slappe af eller slappe af, for hele tiden er der en kamp for bolden. “