De koninklijke club zelf maakte echter

Tussen de optredens van “City” en “Juve” in de terugkerende wedstrijden waren er twee fundamentele verschillen: de percentages balbezit (respectievelijk 64% en 42%) en geluk – ze verliet sommige, respectievelijk de tweede, vergezeld. Vóór de penalty op Lukas Vazquez, natuurlijk. Tijdens de wedstrijd behield Juventus de kans meer dan eens.

Ronaldo redde amper Real Madrid van degradatie. Buffon zal de Champions League niet opnieuw winnenPhoto: Tuttosport

Om Real’s pech voor 93 minuten te zien, hoef je geen tactische zadot te zijn en xG te kunnen tellen, het was duidelijk zichtbaar voor het blote bekrompen oog – de club controleerde de bal met vertrouwen en creëerde veel voor de hand liggende momenten, maar het team heeft ze niet afgemaakt.

Vier keer realiseerde zich geen duidelijk moment en speelde een belangrijke rol in het team. Hij barstte het strafschopgebied binnen terwijl Bale en Ronaldo verdedigers oppikten. Elke keer ontbrak de middenvelder de bal, en sloeg hij zwak in Gianluigi Buffon. Al met al maakte Real Madrid 13 schoten uit het strafschopgebied. En met dergelijke indicatoren heeft de club zelfs één keer niet uit het spel gescoord. Op het einde, de fout Kaylor Navas in de aflevering met het derde doelpunt – de pure pech “romige”.

De koninklijke club zelf maakte echter een voldoende aantal fouten – de zelfzuchtige Gareth Bale creëerde geen kansen voor zijn partners, maar tevergeefs nam het duel over en werd tijdens de pauze vervangen. De tweede spits moet in het team spelen, de nis van de netto-trailer is bezet. Marcelo verdedigde met tegenzin opnieuw – de meeste aanvallen gingen door zijn flank, maar de linkerback verdedigde de verdediging in de verdediging.

Anders kan de conclusie na de wedstrijd niet worden geformuleerd – “Real” kaatste na een wilde pech naar de laatste aanval en een nadeel met de keuze van de compositie. Hij had geluk in de 94ste minuut na de 93ste minuut van de hel nephart.

Deze kwartfinale heeft ons al twee geweldige plots gepresenteerd – Manchester City kreeg een kans op een comeback en verloor het snel, en Roma drukte sensationeel de druk met Barcelona. Na deze blockbusters leek de release van Juventus na 0: 3 meer dan een realiteit: de halve finale van de Champions League zonder de belangrijkste Spaanse clubs is fantastisch. Wie dan favoriet? Wie neemt de ‘gouden bal’?