Guillermo Cantú, nieuwe sportvoorzitter van FC Juárez

Guillermo Cantú werd de nieuwe sportvoorzitter van de Bravos de Juárez in een beweging die de club als geheel wil ‘professionaliseren’.

“Ik bedank alle leden van de Council aan wie ik heb beetje bij beetje bekend, het is om vele redenen een zeer interessante uitdaging, voor mij de illusie dat ik naar het noorden kan terugkeren, ik ben geboren in Torreón, ik ben opgegroeid in Chihuahua, ik ben in Mexico City aangekomen toen ik zeven jaar oud was en om deze kans te hebben om hiernaar terug te keren plaats, dat is mijn land, ik ben erg blij om terug te keren en samen te beginnen groeien, zodat dit team het kan verdragen “.

Cantú, die de afgelopen maanden de Mexicaanse voetbalbond heeft verlaten, komt de uitdaging aan om de grensclub te stabiliseren, zoals hij opmerkte met MARCA Claro en Claro Sports.

“Het is om vele redenen interessant, ik denk dat het een hele grote uitdaging is omdat het een nieuw team is dat moet worden opgebouwd samen met de Raad en natuurlijk van de hand van al degenen die in deze instelling werken, en maak een eq een type waar we trots op zijn “.

De manager die een inwoner is van Torreón, Coahuila, verzekerde dat hij zich thuis voelt sinds hij opgroeide in de hoofdstad van de Grote Staat.

” Het feit van terugkeren naar het noorden is als naar huis terugkeren, er is een belangrijke uitdaging, en we gaan er allemaal van uit, want ik ben niet de enige, dat is mij duidelijk en ik zou niet iets anders verwachten, als ik alleen was, zou ik niet komen, en in die zin zou ik dat doen die ik heb gezien en waarover ik heb gesproken, deze begeleiding die we elkaar gaan geven is belangrijk voor de groei van een team “.

Hij erkende ook dat het op dit moment ter ondersteuning komt omdat het werk van Álvaro Navarro, Rodrigo Cuarón en Gabriel Caballero is erg vroeg om aan Clausura 2020 te beginnen. “Op dit moment is de sluiting van het voorseizoen net om de hoek, het team ligt op schema voor dit toernooi en wat we moeten doen is ondersteuning”, maar hij weet dat Bravos op de goede weg is.

“Het is een gigantische inspanning geweest om van een promotiedivisie naar Liga MX te gaan, het is een gigantische stap en dat Het brengt een reeks uitdagingen met zich mee en daarom hebben ze mij uitgenodigd.Ik beloof dat ik een team zal bouwen en hen zal vergezellen om trots op ze te zijn, “besloot hij.