In de tweede helft ging de druk op de Hecken-poort

Het publiek was duidelijk dol op de game en ze bleven de “Reds” vooruit rijden. Op zulke momenten begrijp je waarom ze houden van het Praagse team. Ze speelt prachtig en doet het voor de fans. Uiteindelijk heeft ongelooflijke druk resultaten opgeleverd. De score werd geopend in de 33e minuut na een prachtige langeafstandsstaking door de aanvoerder van “Sparta” David Lafata. Het is vermeldenswaard dat deze speler een favoriet van het lokale publiek is, ik besefte dit bij het aankondigen van de treinen, toen ze de naam Lafata heetten, leek het erop dat zelfs de taxichauffeurs achter het stadion in hun signalen zoemden, dat klopt, je moet je personages op het oog kennen. De eerste helft eindigde, hoewel de gastheren nog een paar momenten hadden. De gasten waren blij dat ze het hadden overleefd, en nu is er 15 minuten om op adem te komen.

Tsjechisch sprookje met een treurig einde

In de tweede helft ging de druk op de Hecken-poort echter door. De spelers van “Sparta” probeerden het tweede doelpunt te scoren, waarna het makkelijker was om te ademen en je met een goed humeur naar Zweden kon gaan. De thuisploeg bereikte hun doel, na een stevige klap van een van de middenvelders, sloeg de doelman tevergeefs de bal en al Lafata scoorde in de 66e minuut een dubbel en speelde op tijd voor afwerking. En toen begon het onverklaarbare, niet voor niets, vele beroemde coaches zeggen dat de 2-0-score het gevaarlijkst is in het voetbal. De tweede bal ontspande de “Spartanen” en ze maakten meteen een grove fout. De centrale verdediger verloor de “lederen schaal” in de buurt van zijn eigen penalty en de gasten maakten koel gebruik van de fout, waardoor de achterstand werd verkleind. Het was slechts de tweede nadering van de Reds-poort, maar hij veranderde de uitlijning radicaal. Nu had “Hacken” een doelpunt gescoord vanaf huis, en in een uitwedstrijd met twee wedstrijden was hij het die soms een sleutelrol speelt.

De score 2: 1 was niet geschikt voor Sparta of zijn fans, en het team reed opnieuw vooruit. De Zweden vochten het hele team, terwijl de Tsjechen van moment tot moment creëerden. Voetbal is echter interessant omdat het onmogelijk is om het te voorspellen. Hacken scoorde opnieuw in één van de tegenaanvallen. De gasten sleepten de bal op de rechterflank en lanceerden hem ongeadresseerd in het strafschopgebied, de niet-geslaagde verwijdering van de verdediger recht op het voorste been en de score werd – 2: 2.