Juventus komt dichter bij de titel na Paulo Dybala dubbele put Lazio

Paulo Dybala scoorde twee keer toen Juventus de vijfde opeenvolgende Serie A-titel opende met een 3-0 overwinning tegen Lazio met 10 man.

Mario Mandzukic opende de score voor Juventus met zijn derde doelpunt in vier door een kruis om te zetten in de doos van Paul Pogba aan het einde van de eerste helft.

Toen de Lazio rechtsachter Patrick werd uitgeschakeld als gevolg van zijn tweede gele kaart, zette Dybala een penalty om en sloot een tegenaanval af voor zijn 16e doelpunt van het seizoen. De titelrace van de Serie A is voorbij, het echte gevecht is onderaan | Paolo Bandini Lees meer

Met nog vier wedstrijden te gaan, herstelde Juventus hun voorsprong van negen punten op Napoli, die dinsdag met 6-0 van Bologna reed.

Het was de eerste nederlaag voor de nieuwe Lazio-trainer Simone Inzaghi, die de eerste twee wedstrijden in de wacht sleepte.

De nachttheatrics werden verzorgd door de 39-jarige Francesco Totti, die van de bank kwam om twee late goals te scoren in 3-2 van Roma winnen tegen Torino.

Totti sloeg een paar seconden nadat hij laat in de tweede helft kwam een ​​moeilijke gelijkmaker binnen en bekeerde vervolgens een penalty voor de winnaar, een prestatie die zeker tot meer verhitte discussies over zijn betwiste toekomst zal leiden met de enige club voor wie hij heeft gespeeld.Het contract van Totti loopt af aan het einde van het seizoen en hij heeft blijkbaar nog geen verlenging gekregen.

De overwinning bracht Roma op de derde plaats terug naar vijf punten van Napoli en opende een zeven- punt voorsprong op Internazionale in de race voor de laatste plek in de Champions League.Inter werd met 1-0 verslagen op Genoa.

Andrea Belotti had Torino de leiding gegeven met een penalty nadat hij werd vastgehouden door Kostas Manolas en de Griek internationaal verzilverde zichzelf door zich gelijk te kwalificeren in de 65ste en boven een menigte spelers uit te stijgen een corner met een kopbal te ontmoeten.

Josef Martínez leek de score te hebben gescoord voor Torino nadat hij door Maicon niet werd gevolgd om de bal op de paal te tikken, maar Totti kwam in actie en keerde de wedstrijd mis. .

In Genoa scoorde Sebastian De Maio het enige doelpunt in de 77e minuut en schoot naar de verre paal om een ​​slimme zet af te sluiten met kopkaarten van Ezequiel Muñoz en Panagiotis Tachtsidis.

p> Anderzijds versloeg Chievo Verona Frosinone met 5-1, Empoli drong uit tegen Hellas Verona met 1-0 en Palermo en Atalanta scoorden 2-2.

Op donderdag wil de nieuwe Milanese coach Cristian Brocchi er twee maken wint van twee wedstrijden omdat de degradatie van Rossoneri Carpi bedreigde.