“Manchester United” udstedte en kraftig start. Og det er ikke bare det

“Manchester United” udstedte en kraftig start. Og det er ikke bare det
Denis Markov – om hvordan Jose Mourinho ændrer United og sig selv.

Det er ikke nogen hemmelighed i England i lang tid – en sikker start er ikke en garanti for en vellykket årstid og ikke en indikation af holdets styrke. Manchester United har endda deres eget eksempel – klubben startede kraftigt sidste sæson, men energiladningen var nok kun til tre runder. Derefter gik tilbageslagene, hvilket førte til beregningen af de brugte penge og lyngteorierne, som Jose Mourinho udmattede sig som en træner.

“Manchester United” udstedte en kraftig start. Og det er ikke bare det
Foto: SI, MUFC

Problemet er, at portugisiske i starten af indeværende sæson viste det modsatte. “United” vendte tilbage til hans fodboldunderholdning. Nu er fansne ekstatisk igen fra spillet “djæveler”, som ikke var siden Sir Alex Fergusons afgang. Og Jose lavede et stort skridt fremad, fordi en sådan angribende fodbold er atypisk for ham siden “Chelsea” i den første sogn. Desuden har holdet været kendt for hastighed og modangreb og “MJ” der er boldkontrol og selvsikker spille det første nummer – de mest ukarakteristiske funktioner i spillet pragmatiker Moura.

Starten af sæsonen er mere vellykket for træneren end for klubben. Alle tidligere spil hans hold var favorit og måtte skabe chancer selv, og ikke vente på modangreb eller fejl rival – helvede for pragmatisk træner. Men klubben lykkedes at klare opgaven – 15 mål i fem kampe mod middelklassens hold. Husk på, at i 2013/14 sæsonen, nederlag “Crystal Palace”, “Aston Villa” og “Sunderland” sendt “Chelsea” portugisisk på tredjepladsen, og i mesterskabet sæsonen en blå voldsramte nerver “Newcastle”, “Southampton” og “Burnley”.

Er der nogen til at kontrollere bolden

Nu holdet, for at tørre den Europa League-finalen med “Ajax” på klassen af skuespil, “West Ham”, “Swansea”, “Lester” og “Basel”, og hovedpersonen i denne serie – Henrikh Mkhitaryan – giver en kraftig ydelse: 18 skaber et øjeblik og 6 hjælper i fem spil, hvoraf kun en baldakin fra flanken og den ene tjener fra hjørnet. Alle andre nøglepas udføres fra spillet efter positional angreb.

Den armenske er fri til at bevæge sig – han kan gå til hovedzonen eller til flanken. Hvis der i modangreb mod fodbold er nødvendigt at søge efter frizoner, så er det i positionfotbold det mere uforudsigeligt og øger indflydelsen på holdet.

Juan Mata på højre flank spiller ikke mindre vigtig rolle i 4-2-3-1 ordningen, selvom han er blevet endnu mere usynlig. Hispanic sjældent forværrer næsten ikke fundet, men spiller en vigtig rolle i den positionelle angreb – det tager longboly at “djævle” er begyndt at angribe, og sender bolden angribende partnere. Eller han spiller ved udvælgelsen efter rabat på Romul Lukaku, som også kastes med lange passerer. Kort sagt er Paul Pogbas lange passerer ikke mindre vigtige i spillet med bolden, og Mata er den vigtigste, der vælger dem.

Lange overførsler af franskmand er nu ikke kun skærpende, selv om sidste års modtagelse stadig er i kraft – krydse fra midten til percussion strikeren og lege med hovedet.

I “Chelsea” har Jose med hjælp fra Ces Fabregas og Diego Costa tilføjet denne chip til det færdige skelet i anden sæson og vandt mesterskabet. Den “MU” den portugisiske til samme bundt – Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic – tilføjede positionel angreb end kunne prale af i den tidligere klub.