Men uanset hvordan skældte “Barcelona” Robson

Men uanset hvordan skældte “Barcelona” Robson, men der var kampe, der forårsagede beundring. Hvad er retur cup match med “Atletico”. I Madrid spillede modstanderne en uafgjort 2: 2, hvilket gjorde modstanden til oppositionen i kvartfinalen i catalanskerne. Men den første halvdel af mødet i Santiago Bernabéu var et mareridt for blå granat. Efter den første halv time af spillet førte “Atletico” 3: 0 takket være hat-tricket Milenko Pantić. Men Bobby Robson havde ikke travlt med at kapitulere. Før pause syntes Hristo Stoichkov og Juan Antonio Pizzi på banen. Samlet tre centrale strejker – Ronaldo, Stoichkov, Pizzi – og de to ekstreme Luis Figo og Luis Enrique. Eventyrlystne, men hvad skal man gøre.

Næppe spillet genoptaget, da Ronaldo spillede et mål. Et par minutter passerede, og igen sørgede Ronaldo for målmanden for gæsterne Jose Francisco Moline – 2: 3. På mindre end et minut oplyste Pantich sit navn på resultattavlen “Camp Nou” for fjerde gang. Alt? Nej, det er det ikke. I midten af anden halvleg reducerede Luis Figo fra straffelinjen afstanden. Så designede Ronaldo et hat-trick – 4: 4. Men denne konto passer ikke til “Barcelona”. Blå granat var umuligt at stoppe. Pizzi scorede det femte, det afgørende mål og bragte dermed en strålende sejr og en billet til semifinalerne. Fra rostrummet bag kampen så man træner af “Ajax” Louis van Gaal. Det viser sig, at han ikke kun kom for at se hans nærmeste rival i Champions League – “Atletico”. Fra denne dag begyndte talt om nederlandskers overhængende udseende i hovedstaden i Catalonien.

“Barcelona” i mellemtiden overvandt recessionen, med succes at spille på tre fronter – i mesterskabet, King’s Cup og Cup Winners ‘Cup. I mesterskabet lykkedes det at bryde væk fra “Depora” med “Betis” og komme tættere på “Real”. Herunder takket være sejren i ansigt til ansigt, opnået takket være realiseret 11 meter Ronaldo.

Ulykkelig ferie

Det er maj – fodboldsæsonen til høst. 14. maj i Cup Winners ‘Cup-finalen spillede Barcelona mod Paris Saint-Germain. Straffe, implementeret af Ronaldo, bragte det efterlængte europæiske trofæ til catalanerne, der spillede i turkis form – den første om fem år. Men på en pressekonference i Rotterdam var Bobby Robson ulykkelig. Tilsyneladende gættede han allerede, at hans skæbne blev besluttet.

To trofæer fra fire mulige blev vundet, der var to mere – mesterskabets titel og Cup of Spain, han er også kongens Cup. I tre runder til målskampen slog Real Madrid Barcelona to point. I den 40. runde oplevede Madrid ikke problemer med Extremadura 5-0, og Barça skulle spille i Alicante med Hercules. Så skuffede det blå granat på “Camp Nou” i januar. Den spanske “Hercules” (sådan er navnet på klubben “Hercules” oversat) ved den tid tabte chancerne for at forblive i eliten, men som det viste sig, miste han ikke evnen til at udføre feats. Igen en stærk viljesvind, denne gang 2: 1, hvorefter det var muligt at lykønske “Real”. Outsider Eksempler, der to gange besejrede “Leopard”, besluttede titelens skæbne.