Zaragoza valt een fort aan en verduidelijkt zijn Europese toekomst

Casademont Zaragoza bestormde het fort Falco Szombathely, waar het Hongaarse team sinds maart 2019 niet meer had verloren, om een ​​overwinning van grote verdienste te behalen (70-77) die hen in een uitstekende instelling plaatst om zich te kwalificeren voor de volgende fase van de Champions League.

Na 19 ongeslagen wedstrijden op hun veld vielen de Magyaren in een wedstrijd waarin het Aragonese team het grootste deel van de tijd voor stond op het scorebord, maar die werd gespeeld aan schokken met het buitenlandse voordeel constant stijgend en dalend.

Het handige team was echter beter in het beslissende deel van de wedstrijd, de laatste minuten, om een ​​zwaarbevochten overwinning te behalen tegen een tegenstander die een van de Assepoesters van de groep a priori maar dat heeft bijna al zijn rivalen verrast en dat, ondanks de nederlaag, doorgaat met opties om naar de ronde te gaan.

In het eerste kwart liet het team van Porfirio Fisac ​​een goede verdediging en had superioriteit tijdens de rebound, met DJSeeley als hoofdrolspeler met 15 van de 19 punten die het Aragonese team scoorde in de eerste tien minuten, en liet ook een goed percentage zien in triples (4 van 9), iets wat dit seizoen niet erg gebruikelijk is.

De tweede set werd gekenmerkt door de fouten van de twee teams, waarvan de meeste niet gedwongen waren, waardoor het ‘rojillo’-team in de 14e minuut een maximum inkomen van tien punten (21-31) behaalde, maar dat hij verdween in slechts twee en een half met een 11-0 run en eindigde met een driehonkslag van bijna tien meter van Jonathan Barreiro in de laatste seconde om de 39-42 naar het licht te laten stijgen.

De Casademont Hij had zijn superioriteit laten gelden onder de hoepels, waar hij 20 punten en 14 seconden kansen scoorde na aanvallende rebound.

De rusttijd zat niet goed bij de bezoekers die in de aanval vastzaten met slechts acht punten scoorde in zeven minuten, wat resulteerde in het behalen van het hoogste voor de Hongaren Voordeel tot op dat moment van de specifieke tijden dat ze voor stonden (55-50).

Het Zaragoza-team wist echter op tijd te reageren zodat het spel niet eindigde en kon elf punten toevoegen in de volgende drie minuten tot het einde van het derde kwartaal, waarbij ze de leiding over het scorebord herwonnen (55-61).

De goede verdediging van Casademont Zaragoza ging door aan het begin van de laatste tien minuten arriveerden om 11 huurpunten in minuut 33 (57-68) te plaatsen die definitief leken, maar Falco was niet bereid om op te geven en dankzij verschillende aanvallende rebounds werd hij slechts twee punten (70-72) geplaatst met 2 over: 16 voor het einde.

Desondanks schudde het Aragonese team hun hand niet en konden ze een overwinning behalen die van groot belang is voor hun toekomst in continentale competitie.

Gegevensblad:

70 – Falco Szombathely (17 + 22 + 16 + 15): Perl (14), Varadi (10), Benke (4), Washington (3) , R eddic (6) -initieel vijf- Curry (8), Biro (-), Hooker (6), Lake (4) en Filipovity (15).

77 – Casademont Zaragoza (19 + 23 + 19 + 16): San Miguel (4), Seeley (18), Benzing (7), Barreiro (3), Justiz (10) -starting five- Brussino (19), Radovic (9), Alocén (3), Fran Vázquez (4) en Ennis (-).

Scheidsrechters: Glisic (Servië), Mitrovski (Macedonië) en Velikov (Bulgarije).Er waren geen persoonlijke uitsluitingen.

Incidenten: wedstrijd die overeenkomt met de tiende dag van groep D van de Champions League gespeeld in de Savaria Arena in Szombathely.