Charlyn Corral geeft Atlético Madrid de overhand tegen Manchester City

De Manchester City-manager, Nick Cushing, was ontspannen nadat een late aanval van Charlyn Corral Atlético Madrid een kostbaar uitdoelpunt en een gelijkspel opleverde.

“Het uitdoelpunt betekent nul omdat we het als laatste hadden. jaar en werd verslagen, ”zei hij. “Het is de Champions League en het is competitief. We moeten proberen om geen doelpunten te krijgen en te scoren. Ik denk dat de uitdoelpunten er pas echt toe doen als je weer scoort in de terugwedstrijd. ”Vivianne Miedema van Arsenal slaat vier in Champions League-overwinning bij Slavia Praag Lees meer

De gastheren namen de leiding via Janine Beckie voor Corral, die 86 goals scoorde in 117 wedstrijden voor Levante voordat hij bij Atlético kwam, zorgde ervoor dat City een moeilijke terugwedstrijd tegemoet ging.

Het meest aanlokkelijke gelijkspel van de ronde voldeed niet helemaal aan die facturering.Maar in Lauren Hemp, die haar derde optreden van het seizoen maakte na een periode met een schouderblessure, had City de slimste speler op het veld. De 19-jarige liep Carmen Menayo en Aïssatou Tounkara haveloos, en het was haar schot dat leidde tot hun doel. De lage inspanning van Hennep werd gered door de Nederlandse doelman Sari van Veenendaal, maar een slechte klaring stelde Keira Walsh in staat om een ​​bal door het midden te spelen. De pas nam een ​​afbuiging, maar rende vriendelijk voor Beckie, die hem met haar eerste aanraking koel in het dak van het net schoot. Het was haar vijfde doelpunt van het seizoen en ze zijn allemaal in de Champions League gekomen.

City stond voor, maar Atlético had ze in de eerste minuten kunnen straffen. Een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied werd alleen richting doel gezwaaid voor Ellie Roebuck die de bal acrobatisch wegpalmde.Het viel op Toni Duggan in de zes-yard box, maar de voormalige City-aanvaller kon de follow-up alleen over de lat sturen. In plaats van de bezoekende kant aan te sporen, zou het hun enige echte kans op de helft zijn, waarbij City het balbezit domineert en de bal ronddraait. De Engelse rechtsback Demi Stokes keerde terug naar de basisopstelling voor City en combineerde slim met Hemp, met tinten van het Lucy Bronze en Nikita Parris-partnerschap voor hun link-up-spel en Jill Scott die kenmerkend het flankspel van binnenuit ondersteunde. Facebook Twitter Pinterest Janine Beckie scoort de opener van Manchester City. Foto: Martin Rickett / PA

Bij de rust zou Cushing aanzienlijk gelukkiger zijn geweest met de ontspannen maar verzekerde prestaties van zijn team in vergelijking met hun optreden tegen de La Liga-kampioenen hier vorig jaar.In de ronde van 32 werd een waardevol uitdoelpunt in Madrid, getemperd door Kenti Robles ‘leveler in de 89e minuut, binnen vier minuten weggegooid in Manchester. Atlético verdubbelde toen hun voorsprong en City vond geen weg terug. Ole Gunnar Solskjær heeft meer tijd en respect nodig bij Manchester United Lees meer

Deze keer stonden ze tegenover een heel andere Atlético-ploeg, die werd omgedraaid 6 -1 van Barcelona in hun tweede wedstrijd van het seizoen en met een nieuwe manager, Pablo López.

“Het was zwaar. We wisten dat het moeilijk zou worden, “zei Duggan, wiens houding door López werd geprezen als” buitengewoon “.

” We hebben onze coach verloren, wat altijd moeilijk is. We hadden zaterdag een zware wedstrijd en moesten toen hierheen reizen. Ik ben zo trots op het team.Het betekent zoveel voor ons. Engelse vrouwen klaar voor bezoekersrecord na uitverkoop van Wembley Lees meer

“De prestatie die we hebben geleverd, de blessures die we hebben opgelopen, de week die we hebben gehad, het was een positieve prestaties van ons allemaal. We hebben niet het beste van Atlético gezien, maar we staan ​​bijna bovenaan en doen mee aan de Champions League. ”

Ook City is een heel andere kant. Verderop in het seizoen zijn ze fitter en frisser dan tegen Atlético vorig jaar.Maar het was de Spaanse kant die tijdens de pauze in de tweede helft aandrong op de gelijkmaker. De Vijf: meld je aan en ontvang onze dagelijkse voetbalmail.

Worstelend om door de indrukwekkende achterlijn van City heen te breken, die alleen had toegegeven een keer in zeven wedstrijden probeerde Maria Santos Roebuck op afstand te vangen, maar ze kon de bal alleen over de lat lussen.

Hennep had de voorsprong van City moeten verdubbelen na een uitbarsting van links in het strafschopgebied, maar Laia Aleixandri gooide haar lichaam in de weg. Uiteindelijk werden de gastheren gestraft.

Ludmila Silva schoot langs rechts, schouder aan schouder met Stokes, en nadat hij de betere van de vleugelverdediger had gekregen, ging hij naar het midden zodat Corral de late gelijkmaker kon porren. .City heeft nu een testrun, met uitreizen naar Manchester United, Arsenal en Madrid. “Ik denk nooit dat we geen doelpunt zullen krijgen, dus we kijken nu gewoon uit naar die wedstrijd”, zei Scott. “Ik speel liever elke week tegen Arsenal. Dit zijn de spellen waar ik als een opgewonden kind op zat te wachten. Deze runs prikkelen het team. ”