Met een hattrick van Icardi versloeg PSG St-Étienne

Mauro Icardi, met zijn eerste hattrick in Parijs en een assist, was het cijfer van de rit (6-1) die PSG nam in de kwartfinales van de League Cup, een toernooi dat het heeft in vijf van de laatste zes edities gewonnen – behalve de laatste, die werd gewonnen door Straatsburg. De Argentijn overschaduwde Mbappé (één doelpunt en twee assists) en Neymar (één doelpunt en veel spectaculaire acties).

De wedstrijd kende niet veel geschiedenis, gebaseerd op een eerste deel waarin de Parijzenaars wegvaagden een geweldige game en nogal wat kansen. Slechts drie kwamen binnen (Icardi, Neymar en Moulin in eigen doel), maar ze hadden meer kunnen zijn in die eerste ronde.

Tuchel kwam met alles uit de kast, hoewel Edinson Cavani, de aanvaller die Atlético zocht, erin bleef de bank.Mbappé, Neymar en Icardi waren het aanvallende trio -degene die dit jaar begonnen is- met Di María, Verratti en Gueye achterop. De Spanjaarden Sergio Rico en Juan Bernat begonnen ook, met Pablo Sarabia op de bank.

In die eerste helft, nog 1-0 op het scorebord, kreeg bezoekende verdediger Fofana ksk vlamertinge het veld voor dubbel geel. Vanaf daar was de beoordeling zelfs nog groter.En er waren nog twee goals voor rust.

Icardi, op doel, en Neymar, in een goede definitie, verlengden het derde doelpunt, een verschrikkelijke drievoudige carambole tegen St-Étienne na een goede pass Mbappé’s hiel.

De tweede helft begon sterk, met twee andere Parijse goals, ondertekend door een Mauro Icardi die geschenken ontving van Mbappé om zichzelf wat meer te verdedigen en zijn uitgangspositie tegen de dreiging te versterken van een Cavani die in de 71e minuut naar buiten kwam tot een staande ovatie van een publiek dat van hem houdt.Ondanks deze wissel wil PSG niet dat de Uruguayaan naar Atlético de Madrid gaat.

Binnen een storm van spel en goals van PSG stopte de eerder genoemde Sergio Rico in de 70e minuut een penalty tegen Cabaye, hoewel hij profiteerde van de afwijzing van de voormalige Sevilla-speler om 6-1 te scoren.

Mbappé kon zijn geweldige avond afronden met een spectaculaire rabona van buiten het gebied dat niet heel weinig binnenkwam. En ook, met een doelpunt afgekeurd door Cavani wegens buitenspel door Mbappé zelf.

Kortom, een wandeling van een spectaculaire PSG…hoewel tegen 10 spelers. Hij staat al in de halve finale.