James Collins markeert het debuut van Ierland met een doelpunt in een vriendschappelijke overwinning op Bulgarije

James Collins genoot van een droomdebuut in de Republiek Ierland toen hij van de bank kwam en een 3-1 vriendelijke overwinning op Bulgarije bezegelde.De aanvaller van Luton voegde zijn naam toe aan het scoreformulier met nog vier minuten te gaan toen de invallers van Mick McCarthy eindelijk de druk lieten zien met een late stijging.

Alan Browne en Kevin Long hadden allebei eerder de eerste senior goals voor hun land gescoord. kant van Ivelin Popov’s strafschop van 66 minuten toen Ierland er drie sloeg in een wedstrijd voor het eerst sinds ze Uruguay met dezelfde score versloegen in juni 2017.

Charlton-middenvelder Josh Cullen maakte een indrukwekkend debuut, terwijl Alan Judge en Browne kregen minuten in de benen op het internationale podium voor de lastige Euro 2020 double-header van volgende maand in Georgië en Zwitserland.Jadon Sancho maakt het verschil als blunders de 5-3 overwinning van Engeland tegen Kosovo in de weg staan ​​Lees meer

McCarthy, die nu in zes wedstrijden ongeslagen is sinds hij de leiding nam voor een tweede periode, zal in Tbilisi minstens één wijziging moeten doorvoeren met de vleugelverdediger Enda Stevens geschorst, hoewel het onwaarschijnlijk is dat alles wat hij zag hem een ​​echte selectie zal opleveren. d ilemmas.

Hij was zo goed als zijn woord nadat hij beloofde de diepte van zijn ploeg te testen, waarbij hij 10 wijzigingen aanbracht vanaf de zijde die donderdagavond 1-1 gelijk speelde tegen de Zwitser, waarbij hij senior debuten overhandigde. aan de 20-jarige Bournemouth-doelman Mark Travers en Cullen.

Zijn tegenhanger, Krasimir Balakov, gaf een eerste internationale optreden aan de 37-jarige doelman Hristo Ivanov toen hij negen wijzigingen aanbracht in het verslagen team 4-0 tegen Engeland op zaterdag, en hij had bijna twee spelingen die twee keer werden neergeschoten door spits Scott Hogan in de eerste vijf minuten.

Desalniettemin waren het de bezoekers die in het begin van de wedstrijd twee keer dreigden vanuit een set. uitwisselingen, Georgi Pashov dwong een reglementaire redding af van Travers en collega-verdediger Kristian Dimitrov kwam over, beide vanuit de hoeken van Nikolay Dimitrov.

Rechter kopte de lat van Ivanov weg met een kopbal en zag toen de doelman na goed werk zijn afgeslagen schot claimen door Hogan, Callum O’Dowda en Cyrus Christie, maar desp Ondanks hun dominantie in het midden van het veld, hadden de mannen van McCarthy moeite om zinvolle openingen te creëren.

Cullen joeg terug om een ​​vitaal blok te maken en ontkende Daniel Mladenov nadat hij 12 minuten voor rust foutloos was geraakt en Ronan Curtis acht minuten later van afstand aan de andere kant geboord.

Echter, Hogan slaagde er net niet in om op slag van rust een voet bij de voorzet van de Portsmouth-middenvelder te krijgen, terwijl Ivanov dankbaar was dat hij de bal op de tweede poging om zijn nul te houden.

Terwijl Browne aan het begin van de tweede helft merkbaar dieper zat, pinde Ierland de bezoekers diep in hun eigen helft, maar verspilde herhaaldelijk veelbelovende posities met slechte laatste ballen.

Maar het was de Republiek die na 56 minuten de leiding nam toen de avond van Ivanov een wending nam toen hij het duikschot van Curtis morste en Hogan de bal over het doel gooide zodat Browne kon scoren.

McCarthy overhandigde snel de eerste caps aan Jack Byrne en Collins terwijl Judge en Hogan plaatsmaakten, en Byrne, de middenvelder van Shamrock Rovers, een schot van 65 minuten naast floot.

Bulgarije kreeg echter een weg terug in de wedstrijd met nog 24 minuten te gaan toen de vleugelverdediger Christie schonk Goranov balbezit en hij voedde de spits Bozhidar Kraev, die door Egan en Popov werd overgehaald vanaf de plek.

Ook hun vreugde was van korte duur toen Ierland zichzelf uit de gevangenis haalde toen Long Power Byrne’s 83e minuut corner en Collins bekeerde drie minuten later zijn voorzet van mede-invaller Stevens om die te winnen.