Jordan Ayew laat Palace voordeel tellen met winnaar tegen Grimsby

Met nog geen twee minuten op de klok keek Michael Jolley naar de hemel en schudde ongelovig zijn hoofd.De manager van Grimsby had net gezien dat zijn verdediger Andrew Fox – met een beetje hulp van de video-assistent-scheidsrechter – werd afgewezen voor een slechte tackle op Andros Townsend en kreeg het vooruitzicht bijna de hele wedstrijd tegen de oppositie in de Premier League met 10 man te spelen.

Maar nadat ze in de wildernis van de National League zijn geweest en terug sinds ze Selhurst Park in 2003 voor het laatst bezochten, is Grimsby gemaakt van streng spul en het duurde tot de 86e minuut voordat hun vastberadenheid eindelijk werd verbroken door de invaller Jordan Ayew’s kopbal uit een vrije trap van Jeffrey Schlupp. De penalty van wijlen Matt Ritchie ontkent de schokkende overwinning van Blackburn in Newcastle. verliezen, maar hij zal enorm trots zijn op de manier waarop zijn ploeg hun taak volhield na zo’n vroege tegenslag, waarbij James McKeown een reeks uitstekende reddingen maakte om de gastheren te frustreren.

“Het resultaat is ongelooflijk teleurstellend, maar wij zullen Er werd buiten het veld geapplaudisseerd door de Palace-supporters, wat alles zegt over onze prestatie’, aldus Jolley. “Het was een gigantische klus met 10 man en we waren er bijna.De spelers leverden een prestatie waar Grimsby trots op kan zijn.”

Dit was de eerste keer dat deze partijen elkaar ontmoetten in de FA Cup sinds Grimsby in 1908 een niet-league Palace-team met 1-0 versloeg en de aanwezigheid van de bijna 6.000 bezoekende supporters die de reis vanuit Lincolnshire hadden gemaakt, gaven de das zeker extra pit.

De huismanager, Roy Hodgson, die vóór de aftrap hartelijk omhelsde met zijn tegenhanger, op zijn naam, hield zijn woord door een sterke ploeg te noemen – zij het met negen wijzigingen ten opzichte van hun overwinning op Wolves op woensdag – waaronder Andros Townsend en Wilfried Zaha in de aanval.

Grimsby, die in de wedstrijd kwam na het zien van hun vier-match winnende reeks eindigde thuis tegen Mansfield op nieuwjaarsdag, wilden voor het eerst in 19 jaar de vierde ronde bereiken, maar zagen hun kansen in de eerste 100 seconden schijnbaar verdampen.Townsend ging nergens heen toen hij de bal net op de helft van de tegenstander ontving, maar een overdreven uitbundige uitval van Fox ving de aanvaller op het scheenbeen. Aanvankelijk liet de scheidsrechter, Martin Atkinson, het spel doorgaan voordat hij de overtreder boekte toen de bal uit het spel ging. Josh Brownhill ziet op magische wijze Bristol City van streek maken over Huddersfield Lees meer

Pas toen kreeg hij het signaal van de VAR en verhoogde de straf naar een rode kaart, waarbij een Grimsby-fan zijn frustratie toonde door iets op het veld te gooien toen Fox vertrok. Plots was de omvang van hun taak exponentieel toegenomen.Maar ondanks het feit dat Alexander Sørloth twee gouden kansen afsloeg terwijl Palace de druk opvoerde, navigeerde Grimsby op de een of andere manier naar het halfuur en had zelfs een snuifje van het doel toen hun topscorer, Wes Thomas, bijna een uitweg vond via de pass van Elliot Embleton .

Ze hadden McKeown te danken, nadat hij briljant had gereageerd door Martin Kelly’s drive op de paal te tippen voordat Palace’s linksback Pape Souaré mank wegliep na een zware uitdaging. En ondanks dat Palace in totaal 14 schoten verzamelde, bereikten de bezoekers de rust ongedeerd, zij het niet op volle sterkte.

Het thema was niet anders in de tweede helft, want de gastheren bleven naar voren drukken, maar hun strijd benadrukte de terugkerende problemen voor Hodgson’s kant voor het doel.Nadat Kelly opnieuw werd geweigerd door McKeown en Cheikhou Kouyaté met een kopbal de paal raakte, werd de ineffectieve Sørloth vervangen door Connor Wickham, terwijl Ayew, die zijn eerste doelpunt voor de club scoorde in de overwinning op Wolves, kort daarna werd geïntroduceerd.

Zelfs dan had Grimsby de overwinning kunnen pakken, omdat ze profiteerden van het gebrek aan scherpzinnigheid van Palace om in de laatste 10 minuten vooruit te komen, hoewel Wayne Hennessey nooit echt serieus werd getest bij zijn terugkeer naar de zijkant. Maar toen kwam de tweede stomp voor Jolley en zijn dappere team.

‘Het was een uitputtingsslag’, zei Hodgson. “We hadden een paar kansen gehad voordat we eindelijk het doelpunt maakten, maar je moet Grimsby veel krediet geven, omdat je zo vroeg een speler hebt verloren.”