Prolog var vellykket – Barcelona tog den spanske Super Cup

Prolog var vellykket – Barcelona tog den spanske Super Cup, der besejrede Atletico på grund af målforskellen – 5: 2 og 1: 3. Den “Leopard” mesterskab startede med en sikker sejr på den “Oviedo” 4: 2 væk, så kom tung hjem sejr i Barcelona derby. Begyndere begyndte hurtigt at bringe afkast – de første tolv mål scorede præcis de. Efter femte runde toppede “Barca” bordet og blev førende indtil 14. runde. Ikke desto mindre kunne ikke alle lide spillet af det opdaterede team. Robson var dømt til en sammenligning med sin forgænger, til tider en meget forudindtaget sammenligning. Og omkostningerne blå-granatæble miste først “Atletik”, og to uger senere – rædsel af rædsler – “Real” på “Santiago Bernabeu”, som nostalgi for Cruyff steg kraftigt. Måske var Robsons fejl at han ikke kunne få venner med pressen eller med offentligheden. Og for “Barcelona” er den eksterne atmosfære ekstremt vigtig.

Efterår Robson blev kaldt til Newcastle, som han altid drømte om at komme på vej. Briterne lovede landsholdets tidligere træner en god kontrakt, men han fandt det uetisk at forlade “Barcelona”, uden at have arbejdet i seks måneder. Især da kommandoen var dårlig, og i mesterskabet (andenpladsen med et lille hul fra den “rigtige” Fabio Kapello) og Cup Cups hvor fjernet fra vejen Cypern AEK og “Red Star”, og nåede kvartfinalerne. Ronaldo var stor, og andre nybegyndere spillede ham også – Figo, Pizzi, Giovanni, Luis Enrique. Er det Hristo Stoichkov mindre og mindre i sammensætningen.

Djævelens Hercules

Billedet af første runde blev smurt af det mest fornærmende indenlandske nederlag fra den svage “Hercules”. På tærsklen til “Real” tabte to point i spillet med “Extremadura”, og “Barca” havde en chance for at fange fjender. I det 15. minut var værterne 2: 0 efter slagene Luis Enrique og Ronaldo. Men selv før pause straks gæsterne “Barcelona” for selvtillid. Efter pausen kastede Robson i kampen endnu flere angribere, men bolden besøgte igen porten Vitora Bayi. Hvem i januar vidste, at dette tab ikke ville tillade Barcelona at blive en mester!

Og så gik det og gik. Robson blev anklaget, at han ikke havde ordentlig kontakt med spillerne, at han var for flink, og hans hold spiller kedeligt og kedeligt – dette på trods af, at catalanerne har scoret mere end nogen anden i ligaen. Aviser glædede sig med ferierende i selskab med deres brud Ronaldo. Gradus kritik faldt lidt efter en vellykket to runde konfrontation med “Real” i Cup 3: 2 og 1: 1. Men om vinteren afmatning, som omfattede hjem tegne med “Oviedo” tab “Hispaniola” og “Real Sociedad” og nederlag “Tenerife”, lavet i spidsen hul fra den “rigtige” kritiske – ni point. “Barca” var den anden, men på hælene angreb “Betis” og “Deportivo”.